Umiddelbart i forlængelse af erfamødet afholdes ordinær generalforsamling med dagsorden i henhold til vedtægterne.
Alle er velkomne til erfamødet, uanset om man er medlem af DAPUG eller ej. Tilmelding er under alle omstændigheder nødvendig af hensyn til bespisning, som omfatter formiddagskaffe, frokost og eftermiddagskaffe.
Sidste tilmeldingsfrist er torsdag d. 8. marts (og derfor overskredet).
Hvis du er tilmeldt og bliver forhindret, bedes du ringe til Thomas Vedel på 40 19 11 89.
DAPUG-medlemskab dækker frokost for en deltager. Hvis I kommer flere på samme medlemskab, skal der betales frokost for overskydende deltagere. Deltager du uden at være DAPUG-medlem opkræves et deltagergebyr på kr. 150,-. Du er medlem af DAPUG, hvis enten du selv eller din virksomhed har tegnet medlemskab.
Du er velkommen til at medbringe en bærbar PC til mødet, så du kan afprøve det vi snakker om undervejs. Der vil være mulighed for trådløs internet-adgang, men husk forlængerkabel til strøm og netværk, hvis du er afhængig heraf.
Agenda (ændringer kan forekomme):
09:45 - 10:00 Ankomst og opstilling af medbragt PC.
Kaffe
10:00 - 10:30 Registrering af WiFi-punkter i Delphi på Android-devices (Jens Fudge, Archersoft)
Jens demonstrerer hvordan man kan undersøge hvad der er af synlige WiFi accesspoints, og filtrere hvilke punkter der skal vises for brugeren, samt hvordan man forbinder til et ønsker accesspoint inde fra sin applikation..
10.30 – 11.00 Adgang til Google Calender fra Delphi (Jens Fudge, Archersoft)
I Delphi 10.2.2 medfølger en del C-Data connectors i prøveversion, bl.a. med mulighed for at integrere med Google Calendar. Jens viser hvilke muligheder det giver.
11.00 – 12.00 Udvikling og test på virtuel Android device (Thomas Vedel, Thomas Vedel Consult ApS)
Udvikling af mobile løsninger har i praksis krævet at man har ekstra hardware (mobile dimser) tilsluttet computeren.
Nu er det imidlertid blevet muligt at afvikle Android 6 og 7 tilfredsstillende i en virtuel maskine (med samme hastighed som på en telefon), således at al udvikling kan ske på computeren, og man kun er afhængig af eksterne enheder ved afsluttende test.
13:00 - 13:30 Generel erfa (fælles)
Kom med alt hvad du har af mere eller mindre håndfaste ideer og spørgsmål (især om anvendelse af Delphi) og få dem diskuteret med ligesindede.
13.30 – 14.00 Erfaringer med Firebird 3.0.3 (Thomas Vedel, Thomas Vedel Consult ApS)
Firebird er ofte en velvalgt flerbrugerdatabase ved udvikling af Delphi-løsninger. Firebird 3 har eksisteret i over et år, og har bla. introduceret en helt ny sikkerhedsmodel.
I starten af februar blev subrelease 3 frigivet med en række optimeringer og forbedringer, så ydelse og skalerbarhed er forbedret yderligere.
Thomas viser hvordan databasen virker i praksis og fortæller hvad man skal være opmærksom på ved skift til den nye version.
14:00 - 14:15 Mixed-language løsninger (Jens Fudge, Archersoft)
Selv om de fleste af os er mest fortrolige med Delphi, er der mange firmaer der har megen kode liggende i C eller C++.
Jens har som konsulent integreret kildetekster skrevet i helholdsvis C / C++ og Delphi i et projekt, og viser med et lille eksempel hvor let det er at gøre i praksis.
14:15 - 14:30 Kaffepause
Jens har som konsulent integreret kildetekster skrevet i helholdsvis C / C++ og Delphi i et projekt, og viser med et lille eksempel hvor let det er at gøre i praksis.
14:15 - 14:30 Kaffepause
14.30 – 16.00 Smart Mobile Studio – Object Pascal programmer i en browser m.m.m. (Glenn Dufke, GlennKonnekt)
Smart Mobile Studio er udviklet med det formål at kunne skrive Object Pascal kode der afvikles i browseren. Ved at benytte et subset af Delphi's Object Pascal, samt funktioner lånt fra andre sprog, bla. partial classes som man kender fra C# kan du skrive applikationer som transpiles til højtydende JavaScript som kan køre i enhver moderne browser.
I de seneste måneder er der arbejdet hårdt på at forbedre den underliggende arkitektur - RTL'en, IDE'et og generel performanceoptimering.
Produktet er ikke en konkurrent til Delphi, men et ekstra værktøj i ens værktøjskasse hvor browseren og micro-services i endnu højere grad bliver aktuelt, og det lader os bruge vores Delphi-viden og erfaring til at nå browseren - endnu hurtigere!
Du kan læse mere som Smart Mobile Studio her og den nyeste 3.0 opdatering (i en fungerende betaversion) her.
Inden mødet vil Glenn skaffe nogen 60 dages prøvelicenser til alle mødedeltagere, så vi får god mulighed for at afprøve produktet i praksis.
16.00 – 16.30 Ordinær generalforsamling 2018
Dagsorden i henhold til vedtægterne
Ingen kommentarer:
Send en kommentar