Kalender

torsdag den 23. marts 2017

ERFA-møde med efterfølgende generalforsamling 28. marts 2017 i Fredericia

DAPUG holder erfamøde tirsdag d. 28. marts kl. 10 - 16 hos ArcherSoft ApS, Videnpark Trekantområdet, Vesterballevej 5, 7000 Fredericia.

Umiddelbart i forlængelse af erfamødet afholdes ordinær generalforsamling ifølge vedtægterne.

Alle er velkomne til erfamødet, uanset om man er medlem af DAPUG eller ej. Tilmelding er under alle omstændigheder nødvendig af hensyn til bespisning, som omfatter formiddagskaffe, frokost og eftermiddagskaffe.

Tilmelding er desværre ikke længere mulig. Mødet er fuldtegnet, og der er ikke plads til flere deltagere.

Deltagelse er gratis for medlemmer af DAPUG. Ikke-medlemmer opkræves deltagergebyr på kr. 150,-. Du er medlem af DAPUG, hvis enten du selv eller din virksomhed har tegnet medlemsskab.

Du er velkommen til at medbringe en bærbar PC til mødet, men husk forlængerkabel til strøm og netværk, hvis du er afhængig heraf. Du er naturligvis også velkommen til at lade PC'en blive derhjemme, hvis du foretrækker det.

Agenda (ændringer kan forekomme):

09:45 - 10:00 Ankomst og opstilling af medbragt PC.
Kaffe

10:00 - 11:15 App tethering i praksis (Jens Fudge, Archersoft)
App tethering er en let anvendelig og effektiv metode til deling og udveksling af begrænsede datamængder imellem computere og applikationer, som befinder sig på samme fysiske netværk.

Generiske lister og sortering via anonyme metoder i en ORM model kan bruges til at afkoble brugerfladen fra databasen. Data befinder sig fysisk på en anden computer og tilgås via app tethering.

11:15 - 12:00 Responsive brugerflader (Jens Fudge, Archersoft)
Det er vigtigt, at brugerne oplever at de programmer vi laver reagerer hurtigt (responsivt). Det har altid været vigtigt, men på mobile platforme er det en ekstra udfordring, fordi tålmodigheden hos brugerne er ekstremt kort. Det hele kompliceres yderligere af at data skal transmitteres over en mobilforbindelse med begrænset båndbredde.

Et delement i en løsning er at udføre forespørgsler i en separat tråd, samtidig med at man visuelt gør det synligt for brugerne, at "der sker noget".

12:00 - 13:00 Frokost

13:00 - 13:30 Generel erfa (fælles)
Kom med alt hvad du har af mere eller mindre håndfaste ideer og spørgsmål (især om anvendelse af Delphi) og få dem diskuteret med ligesindede.

13:30 - 14:15 Simpel REST server / klient løsning (Thomas Vedel, TapTraQ)
En multi-tier løsning, hvor data befinder sig centralt, og distribueres til tynde klienter via en REST baseret applikationsserver, er velegnet i de tilfælde hvor man ønsker at løsningen kan vokse med behovet, både med traditionelle klienter, og i mobile løsninger.

Thomas viser, hvor let det via Delphis DataSnap teknologi er muligt at lave en REST baseret løsning, som let lader sig udbygge efter behov.

14:15 - 14:30 Kaffepause

14:30 - 15:15 Erfaringer ved opdatering af Firebird til v. 3.0 (Thomas Vedel, TapTraQ)
Sidste år kom Firebird i version 3.0, som er ændret på en del områder (bl.a. en ny sikkerhedsmodel) i forhold til den tidligere version 2.5. Faktisk er centrale dele af version 3.0 totalt omskrevet, hvilket bla. har medført en dramtisk forbedret ydelse og skalerbarhed.

Thomas gennemgår de praktiske erfaringer han har haft med at skifte til den nye version

15:15 - 16:00 Automatiseret GUI-test med TestComplete (Thomas Vedel, TapTraQ)
Et sammenkog og opsamling på indlægget fra september 2015, denne gang med fokus på demonstration af Smartbear TestComplete som værktøj til automatiseret GUI-test

Ingen kommentarer: