Kalender

torsdag den 13. marts 2008

SCRUM (opfølgning på erfamøde)

Jeg lovede i går at jeg ville finde et par bogtitler på gode kom-i-gang bøger om Scrum, og jeg kan anbefale følgende:
 • Agile Software Development with Scrum
  Ken Schwaber / Mike Beedle
  PRENTICE HALL
  ISBN 0-13-067634-9
 • Agile Project Management with Scrum
  Ken Schwaber
  Microsoft Press
  ISBN-10: 0-7356-1993-x
  ISBN-13: 987-0-7356-1993-7

Den Scrum erfagruppe som vi (Landscentret) er medlem af, er startet af Trifork A/S (http://www.trifork.com/), der er hjemmehørende i Århus. Jeg mener også der findes erfagrupper øst for Storebælt, selv om jeg ikke husker hvem der står bag dem, og det er ikke lige lykkedes mig at google det frem.

Erfaringen viser at indførelse af nye måder at agere på i en organisation (agile metoder / Scrum / procesoptimering / (fortsæt selv)) som oftest kræver assistance "udefra" fra nogen som har erfaring med at gennemføre processen.

Uden ekstern assistance kan det være meget svært at komme igennem den mentale omstillingsproces som er forudsætningen for ikke at kuldsejle undervejs.

Når ført de nye metoder er blevet indført med success i bare et lille hjørne af virksomheden vil resten automatisk blive interesseret i at komme med på vognen, men det kan som sagt være svært at få den lille successhistorie uden hjælp, fordi det kræver at man er enige om at ville - ikke kun i ord, men også i handling.

Det vil som regel kræve indførelse af nye spilleregler i virksomheden, som det kan være svært at få nødvendigt albuerum til at gennemtføre når man "bare" er almindelig dødelig, intern medarbejder.

Ingen kommentarer: