Kalender

mandag den 20. maj 2024

DAPUG erfamøde i Fredericia mandag d. 10. juni kl. 10 - 16

DAPUG holder erfamøde mandag d. 10. juni 2024 kl. 10 - 16 hos Archersoft, Videnparken, Vesterballevej 5, 7000 Fredericia.

Det vigtigste formål med erfa-møderne er at mødes fysisk og udveksle erfaringer og gode ideer. Derfor vender vi tilbage til normal praksis som "før Corona", så deltagelse i mødet kræver fysisk fremmøde. Alle er velkomne til deltage i erfamødet, uanset om man er medlem af DAPUG eller ej..Deltagelse er gratis for medlemmer af DAPUG. Ikke-medlemmer opkræves deltagergebyr på kr. 150,-.

Du er medlem af DAPUG, hvis blot din virksomhed har tegnet medlemsskab. Hvis I deltager flere personer fra samme firma, opkræves deltagergebyr for deltager nr. 2, 3, 4 osv.
Sidste tilmeldingsfrist er onsdag d. 5. juni kl. 16.
Hvis du er tilmeldt og bliver forhindret, kan du indtil 5. juni sende en ny tilmelding, hvor du i kommentarfeltet skriver, at du er blevet forhindret i at deltage. Hvis du har gemt den kvittering, du modtager efter tilmelding, kan du også vha. linket i den ændre din tilmelding. Ved behov for framelding efter 5. juni bedes du ringe til Thomas Vedel på 40 19 11 89.

Tilmelding sker ved udfyldelse af tilmeldingsformularen som du finder her.

Du modtager på mail en kvittering efter tilmeldingen, så du kan se du er registreret. Fredag d. 5. juni modtager du yderligere oplysninger om hvordan mødet afholdes.
Det er en god idé at medbringe en bærbar PC til mødet, så du kan afprøve det vi snakker om undervejs. Der vil være mulighed for trådløs internet-adgang, men husk forlængerkabel til strøm og kablet netværk, hvis du er afhængig heraf. 

Agenda (ændringer kan forekomme):

09:45 - 10:00 Ankomst og evt. opsætning af medbragt PC.
Kaffe

10:00 - 12:00 Hvordan laver man en lagdelt applikation? (Jens Fudge, Archersoft)
Under seneste workshop blev Jens et par gange spurgt om, hvordan man i praksis laver en lagdelt applikation, hvor præsentationslag, forretningslag og databaselag er adskilt.
Jens viser, hvordan han anvender en "ikke rigid fortolkning" af MVVM metoden til i praksis at lave en en veldesignet arkitektur i en applikation, som er til at vedligeholde.

12:00 - 13:00 Frokost

13:00 - 14:00 Generel erfa (fælles) / værktøjer i IDE'en (Thomas Vedel)
Kom med alt hvad du har af mere eller mindre håndfaste ideer og spørgsmål (især om anvendelse af Delphi) og få dem diskuteret med ligesindede.
Desuden vil vi se på hvilke værtøjer og genveje der tilbydes i Delphis brugerflade / IDE.

14:00 - 15:00 Debugging i praksis (Thomas Vedel)
Det kan være drilsk nok at skrive kode. Og når man har gjort det, er der desværre ingen af os som kun laver fejlfri kode. Så hvordan debugger man egentlig den kode, man har lavet? Hvilke værktøjer er der indbygget i Delphi? Måske fejler koden kun på en anden maskine, end man har udviklet på - hvordan debugger man så?

15:00 - 15:15 Kaffepause

15:15 - 16:00 Integrer modellering i udviklingen (Thomas Vedel)
Codolex er et (i hvert fald indtil videre) gratis værktøj, som integrerer modellering og traditionel kodning. Man kan frit blande modellerne med ordinær kodning, fordi modellerne bliver oversat til 100% ren Delphi-kode. Anvendelse af modeller kan desuden være en god måde at kommunikere med kunder / opgavestillere på.

Ingen kommentarer: