Kalender

onsdag den 20. april 2022

DAPUG generalforsamling med forudgående ERFA-møde onsdag d. 4. maj 2022 i Fredericia

DAPUG holder erfamøde onsdag d. 4. maj 2022 kl. 10 - 16 hos Archersoft, Videnparken, Vesterballevej 5, 7000 Fredericia. Umiddelbart i forlængelse af erfamødet afholdes generalforsamling med dagsorden i henhold til vedtægterne.

Da alle Corona-restriktioner nu er ophævet vender vi tilbage til normal praksis, og derfor afholdes begge møder udelukkende med fysisk fremmøde. Alle er velkomne til deltage i erfamødet, uanset om man er medlem af DAPUG eller ej.Deltagelse er gratis for medlemmer af DAPUG. Ikke-medlemmer opkræves deltagergebyr på kr. 150,-.

Du er medlem af DAPUG, hvis blot din virksomhed har tegnet medlemsskab. Hvis I deltager flere personer fra samme firma, opkræves deltagergebyr for deltager nr. 2, 3, 4 osv.
Sidste tilmeldingsfrist er fredag d. 29. april kl. 16.
Hvis du er tilmeldt og bliver forhindret, kan du indtil 29. april sende en ny tilmelding, hvor du i kommentarfeltet skriver, at du er blevet forhindret i at deltage. Ved behov for senere framelding bedes du ringe til Thomas Vedel på 40 19 11 89.

Tilmelding sker ved udfyldelse af tilmeldingsformularen som du finder her. Tilmeldingsfristen er overskredet.

Du modtager på mail en kvittering efter tilmeldingen, så du kan se du er registreret. Mandag d. 2. maj modtager du yderligere oplysninger om hvordan mødet afholdes.

Det er en god idé at medbringe en bærbar PC til mødet, så du kan afprøve det vi snakker om undervejs. Der vil være mulighed for trådløs internet-adgang, men husk forlængerkabel til strøm og kablet netværk, hvis du er afhængig heraf. 

Agenda (ændringer kan forekomme):

09:45 - 10:00 Ankomst og opstilling af medbragt PC.
Kaffe

10:00 - 10:45 Flexcel fra TMS Software i Delphi. (Jens Fudge, Archersoft)
Jens viser hvordan man kan arbejde med Excel filer fra sit Delphi program, endda uden at Excel er installeret på maskinen der afvikler programmet.
Der vises generel skrivning og læsning til og fra Excel filen, hvordan man kan benytte Excel fil formatet og Flexcel som rapport generator i Delphi, og hvordan man via APIMate kan generere Delphi kode der kan oprette en specifik excel fil.

10:45 - 11:30 Introduktion til QuickLib og QuickLogger (Thomas Vedel)
QuickLib er et open source library som udvider Delphis RTL med mange nye funktioner. Og al source er ren Delphi-kode, så man kan bruge funktionerne på alle de platforme, som Delphi understøtter, og ikke kun under Windows.
QuickLogger er et open source logning-framework som er baseret på QuickLib, og som ligelgedes kan anvendes på alle platforme. Både QuickLib og QuickLogger er tilgængelige via GetIt i Delphi.
Thomas giver en kort intro til QuickLib og viser hvor nemt det er at anvende QuickLogger i egne applikationer. 

11:30 - 12:00 Anvendelse af certifikater til beskyttelse af Delphi-programmer (Thomas Vedel)
Sikkerheden på Windows (og alle andre platforme) strammes hele tiden op, i et forsøg på at mindske risikoen for at få malware. Hvis de programmer man producerer ikke er signeret, vil de blive markeret som "usikre" af operativsystemerne, og signering af programmerne er derfor en god idé. Samtidig kan signering være med til at sikre imod at programmerne reverse engineeres, og man slipper for en masse diskussion med kunderne om hvorvidt programmerne er sikre eller ej.
Thomas viser hvordan man får Delphi til at signere de programmer man laver, og hvad der skal til for at lave sin egen signatur og/eller købe en signatur fra en "trusted" udbyder.
12:00 - 13:00 Frokost

13:00 - 13:30 Anvendelse af certifikater til beskyttelse af Delphi-programmer (fortsat)

13:30 - 14:00 Generel erfa (fælles) / værktøjer i IDE'en (Thomas Vedel)
Kom med alt hvad du har af mere eller mindre håndfaste ideer og spørgsmål (især om anvendelse af Delphi) og få dem diskuteret med ligesindede.
Desuden vil vi se på hvilke værtøjer og genveje der tilbydes i Delphis brugerflade / IDE.

14:00 - 15:00 Imposter Syndrome (Jens Fudge, Archersoft)
Imposter Syndrome er et syndrom der kan ramme alle. Det er en, måske pludselig opstået følelse af, at man i virkeligheden ikke er så dygtig som omgivelserne tilskriver en, og at det kun er et spørgsmål om tid inden man bliver afsløret som den bedrager man er. Følelsen kan være særdeles ubehagelig for den der bliver ramt, og man gætter på at mellem 50 og 70% af alle i tech-branchen rammes mindst én gang i løbet af deres kariere.
Jens vil fortælle lidt dybere om hvilke mekanismer der skaber tilstanden, samt give nogle værktøjer til at holde tilstanden fra døren.

15:00 - 15:15 Kaffepause

15:15 - 16:00 Introduktion til Git (Thomas Vedel)
Git er formodentlig verdens mest anvende versionsstyringssystem. I dette indlæg vil Thomas give en praksisk guide til hvordan man kommer i gang med at bruge det, og hvordan man undgår at køre fast.Thomas vil også vise hvilke fordele / begræsninger der er i at anvende den Git-integration der er indbygget i Delphi.

16.00 – 16.30 Ordinær generalforsamling 2022
Dagsorden i henhold til vedtægterne

1 kommentar:

Rony sagde ...

Hej, god artikel!