Kalender

tirsdag den 30. marts 2021

Erfamøde og generalforsamling tirsdag d. 20. april 2021 hos Archersoft, Fredericia

DAPUG holder erfamøde tirsdag d. 20. april 2020 kl. 10 - 16 hos Archersoft, Videnparken, Vesterballevej 5, 7000 Fredericia. Umiddelbart i forlængelse af erfamødet afholdes ordinær generalforsamling med dagsorden i henhold til vedtægterne.

Vi overholder de til enhver tid gældende Corona-restriktioner. Derfor afholder vi begge møder som kombinerede fysiske og virtuelle møder. Det tilladte antal personer kan mødes fysisk i Fredericia, men mødet afholdes samtidig virtuelt i Zoom, så øvrige deltagere kan være virtuelt til stede. 

Alle er velkomne til deltage i erfamødet, uanset om man er medlem af DAPUG eller ej. Dog koster deltagelse i erfamødet kr. 150 hvis man ikke er medlem af DAPUG. Indlægsholdere og DAPUG-medlemmer har fortrinsret til at deltage fysisk i Fredericia, og deltagelse i møderne forudsætter tilmelding, uanset om man deltager fysisk eller virtuelt.

Sidste tilmeldingsfrist er fredag d. 16. april kl. 16.
Hvis du er tilmeldt og bliver forhindret, kan du indtil 19. april sende en ny tilmelding, hvor du i kommentarfeltet skriver, at du er blevet forhindret i at deltage. Ved senere framelding bedes du ringe til Thomas Vedel på 40 19 11 89.

Tilmelding sker ved udfyldelse af tilmeldingsformen som du finder herDu modtager på mail en kvittering efter tilmeldingen, så du kan se du er registreret. Mandag d. 19. april modtager du yderligere oplysninger om hvordan mødet afholdes.

Deltagelse er gratis for medlemmer af DAPUG. Ikke-medlemmer opkræves deltagergebyr på kr. 150,-. Du er medlem af DAPUG, hvis blot din virksomhed har tegnet medlemsskab. Hvis I deltager flere personer fra samme firma, opkræves deltagergebyr for deltager nr. 2, 3, 4 osv.

Ved fysisk deltagelse i Fredericia kan det være en god idé at medbringe en bærbar PC til mødet, så du kan afprøve det vi snakker om undervejs. Der vil være mulighed for trådløs internet-adgang, men husk forlængerkabel til strøm og kablet netværk, hvis du er afhængig heraf. 

Agenda (ændringer kan forekomme):

09:45 - 10:00 Ankomst og opstilling af medbragt PC.
Kaffe

10:00 - 10:45 Kommunikation imellem klasser (Jens Fudge, Archersoft)
Jens viser hvordan man laver events til at kommunikere imellem klasser, og derefter hvordan man bruger message systemet til det samme.

10:45 - 11:30 RESTful services med Delphi (Jens Fudge, Archersoft)
Jens laver en klient, som anvender JSON til at hente oplysninger fra et REST-baseret API (CPH Trackers), så han kan spore hvor hans biler befinder sig.

11:30 - 12:00 Brug af en "instumenting profiler" i Delphi (Thomas Vedel)
Der er mange former for debugging. Det er vigtigt at undgå deciderede fejl og nedbrud, men det er også vigtigt at sikre, at applikationer performer hensigsmæssigt. Thomas viser hvordan ProDelphi kan anvendes til at sikre at programmer ikke indeholder f.eks skjulte flaskehalsproblemer.

12:00 - 13:00 Frokost

13:00 - 13:30 Generel erfa (fælles) / værktøjer i IDE'en (Thomas Vedel)
Kom med alt hvad du har af mere eller mindre håndfaste ideer og spørgsmål (især om anvendelse af Delphi) og få dem diskuteret med ligesindede.

Desuden vil vi se på hvilke værtøjer og genveje der tilbydes i Delphis brugerflade / IDE.

13:30 - 14:30 Ny TEdgeBrowser komponent. Installation og hvordan den kan benyttes. (Helge Larsen, EG A/S)
I Delphi 10.4 kom Embarcadero første gang med en komponent til at benytte Microsofts Edge browser i Delphi programmer. Det krævede installation af Canary versionen af Edge Browseren fra Microsoft og en lidt besværlig installation via NuGet. I nyeste Delphi 10.4.2 kan release-versionen af Edge anvendes, og komponenten kan installeres med Delphi's GetIt.
Helge viser eksempler på hvordan komponenten kan benyttes fra Delphi, og hvordan man henter information ud fra en loaded hjemmeside. I et lidt større eksempel vises med et landkort i browseren, hvor man ved klik i kortet via en offentlig REST server kan få information om hvad man har klikket på.

14:30 - 14:45 Kaffepause

14:45 - 16:00 Robotprogrammering i Excel (Martin Houlberg Jensen)
Martin viser hvordan man kan bruge Excel til meget andet end traditionelle regneark. Denne gang til robotprogrammering, hvor man styrer en robot rundt i regnearkets felter. Interesserede kan evt. lave en Delphi-variant.

16.00 – 16.30 Ordinær generalforsamling 2021
Dagsorden i henhold til vedtægterne

Ingen kommentarer: